Piazza Cultura

5 september 2018

Verbindend wijkfestival voor jong en oud

Op koopzondag 7 oktober is niet het centrum, maar de Heyhoef in de Reeshof het culturele hart van Tilburg. Reeshof Cultuurt, EELT Theatercollectief, de winkeliersvereniging en Festival Circolo bundelen hun krachten voor een groots opgezet verbindend festival: Piazza Cultura, een kleurige uitbarsting van circus, muziek, dans en theater in de sfeer van een Italiaans dorpsplein. 

Piazza Cultura laat het grote publiek genieten van swingende eighties covers door de band Go Go van Randy Hoekwater, geprogrammeerd door Heyhoef Backstage en stevige rock van Rewind band Izzid. 

Organisator EELT Theatercollectief verlevendigt het dorpsplein met vrolijke straattheater-acts, maar ook met creatieve workshops voor de kinderen. Zo kunnen kinderen bij Kaatjes Kinderkapsalon kapsels krijgen die in de Italiaanse opera niet zouden misstaan en is er een workshop vloggen voor de paparazzi van de toekomst. In vrolijke kraampjes en her en der op straat presenteren verenigingen op het snijvlak van cultuur en sport hun aanbod aan het publiek, zoals de dansers van DC Company en Show‘em Dans. Maar het publiek kan ook kennismaken met een van de vele eenmansbedrijfjes die de Reeshof rijk is. Verder krijgt Tilburg hier vast een voorproefje te zien van het internationale circusfestival dat enkele dagen later los zal barsten in het Leijpark: Festival Circolo. Natuurlijk zijn er tijdens Piazza Cultura ook hapjes en drankjes in de sfeer van het Italiaanse dorpsplein. De feestelijke uitsmijter van dit feest is Rhytm & Roots band Lapa Local. 

Kortom, het is goed dat de Heyhoef geen dak heeft, want dat zou eraf gaan. Piazza Cultura duurt van 12 tot 18 uur, is gratis en iedereen is welkom!

Ja, ik wil een kraam. Stuur een e-mail naar: kraam@piazzacultura.nl

Ja, ik heb een act. Stuur een e-mail naar: act@piazzacultura.nl

Foto: Go-Go

Foto: Izzid

En verder zie je Compagnie Satchok
De nieuwe act van Circo, Pile en Face 
En duo No Nonsense 

Wordt vervolgd....