Cultuurfonds steunt Zandpoort

23 oktober 2018

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant heeft in de vergadering over het derde kwartaal van 2018 totaal 244.023 euro toegekend aan 48 natuur- en cultuurprojecten. 

Een bijzondere project dat deze ronde financiële steun krijgt van 75.000 euro, is Zandpoort. Een ambitieus burgerinitiatief dat na een proces van drie jaar zal resulteren in een permanent iconisch werk langs het Wilhelminakanaal. De vorm, een grote schommelpergola met zitbanken, is ontleend aan de rode, majestueuze kranen en stapels containers aan de overzijde van het kanaal. Het werk Zantpoort draagt bij aan de wens van bewoners om nieuwbouwwijk Reeshof meer identiteit te geven en om een ontmoetingsplek te creëren. Zandpoort, met een afmeting van 15 meter breed en 4,5 meter hoog, krijgt een ontspannings- en ontmoetingsfunctie. Er wordt een strandje aangelegd en Reeshof Cultuur buigt zich over culturele programmering op deze locatie. Het kunstwerk is in opdracht van de bewoners ontworpen door kunstenaarscollectief Observatorium. Het project ontvangt een bijdrage van 25.000 euro uit het Buurtcultuurfonds van de provincie Noord-Brabant. 

Provincie en Cultuurfonds stimuleren met de regeling buurtcultuur/icoonprojecten toonaangevende projecten op het snijvlak van cultuur, natuur, design en innovatie die de kwaliteit van de (fysieke) leefomgeving verbeteren. 

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Lees meer.