Kwartiermaker gezocht

29 augustus 2019

BEN JIJ DE KWARTIERMAKER DIE WE ZOEKEN?

Wijkraad Reeshof is op zoek naar een Kwartiermaker die ons stadsdeel helpt om het burgerinitiatief uit 2017 en de resultaten van het uitgevoerde behoefteonderzoek naar een cultureel centrum uit te werken naar een concreet plan.

Je gaat in opdracht van de Stuurgroep (vertegenwoordigers van cultuur, onderwijs en sociaal domein) en in samenwerking met vertegenwoordigers vanuit cultuur, onderwijs en sociaal domein een plan maken voor realisatie van de culturele infrastructuur voor buurt, wijk en stadsdeel Reeshof.  

De Stuurgroep gaat, in opdracht van de Wijkraad, een voorstel maken tot realisatie van de culturele infrastructuur. Een en ander ten behoeve van de besluitvorming in de gemeenteraad. Het voorstel dient in de zomer van 2020 aan de gemeenteraad van Tilburg te worden voorgelegd.

Samen met een Cultuurcoach (domein onderwijs) en een Cultuuraanjager (domein sociaal) vorm jij als Kwartiermaker van Cultuur de werkorganisatie die de Stuurgroep ondersteunt. Als Kwartiermaker van Cultuur ben jij de coördinator en jij rapporteert periodiek aan de Stuurgroep, organiseert de vergaderingen van de Stuurgroep en neemt deel aan de vergaderingen van de Stuurgroep als adviseur. 

Samen met de Cultuurcoach en de Cultuuraanjager richt je je op:

 1. het verbinden van de culturele initiatieven en behoeftes in het stadsdeel Reeshof; een en ander moet leiden tot een breed cultureel programma binnen het stadsdeel Reeshof;
 2. het verbinden en afstemmen van het culturele programma voor het stadsdeel Reeshof met het culturele programma voor en van de stad;
 3. het verder ontwikkelen van de voor de culturele infrastructuur van de Reeshof benodigde “software” en “hardware”;
 4. het samen met de partners van cultuur, onderwijs en sociaal voorbereiden van aanpassingen dan wel totstandkoming van vastgoed in de vorm van een Programma van Eisen;
 5. het uitwerken van een voorstel ten behoeve van de financiële haalbaarheid van de noodzakelijke investeringen en de exploitatie van de gewenste culturele infrastructuur (vastgoed; cultureel centrum) ten behoeve van het stadsdeel Reeshof.  

We zien graag, dat je:

 • beschikt over kennis van cultuur en het culturele veld binnen de gemeente Tilburg;
 • affiniteit hebt met de culturele initiatieven en behoeftes vanuit het stadsdeel Reeshof;
 • beschikt over het vermogen om te schakelen tussen uitvoerend, tactisch en strategisch niveau;
 • kennis hebt van de ambtelijke en bestuurlijke werk- en besluitvormingsprocessen;
 • samenwerking bevordert met onze partners in cultuur, onderwijs en sociaal domein;
 • in staat bent verschillende belangen bij elkaar te brengen;
 • voldoende financiële kennis hebt met betrekking tot investerings- en exploitatievraagstukken;
 • (bij voorkeur) woonachtig bent in de Reeshof. 

Reageren voor 15 september

Heb je interesse in deze betaalde functie voor een periode van ongeveer 12 maanden voor 12 uur per week, dan vragen wij je vriendelijk om uiterlijk voor zaterdag 15 september as. te reageren door je motivatiebrief en CV te richten aan de Wijkraad en te mailen naar info@reeshofcultuurt.nl. Daarna word je uitgenodigd voor een afspraak met de selectiecommissie. Voor eventuele vragen kun je eveneens met de wijkraad contact opnemen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.