Programma Reeshof Cultuurt

Zaterdag 30 oktober

Reeshof Klassiek met Tjeerd Top

Top 1e plaatsvervangend concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam, en is hij daarnaast vaak concertmeester van het Concertgebouw Kamerorkest. Top speelde solo bij diverse orkesten, onder andere onder leiding van Hans Vonk, Peter Oundjian, Michael Lankaster en Vassily Sinaisky. Verder is Top actief als kamermusicus.

Verder geen uitleg nodig, denken we… Zorg dat u erbij bent!

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 15,00

Locatie: Grote Beemd, Dalemdreef 21, Tilburg

Zaterdag 30 oktober

Reeshof jeugdtheater, Wie Walvis speelt ‘Onder de Grond’

Onder de Grond is een poëtische voorstelling boordevol sfeervolle livemuziek. De spelers creëren ter plekke de beelden van de voorstelling. Er wordt geknipt, gevouwen, getekend en bestaande objecten krijgen op speelse wijze een nieuwe betekenis.

Aanvang: 15.00 uur

Entree: € 12,50

Locatie: Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2, Tilburg

Zaterdag 30 oktober

Reeshof Theater met Ronald Snijders

‘Een avond met mij’

Snijders is bekend van het VPRO-televisieprogramma De staat van verwarring. Daarnaast was hij vaste presentator van het Radio 1-programma Binnenland 1. Hij toerde door Nederland met het programma Verkeerde benen en One Man Show. Daarnaast is hij actief als een van de schrijvers op de website normalemensen.nl. Sinds 29 augustus 2011 is hij medepresentator van het programma Rambam van de VARA. Een avond vol humor en ontregeling. 

Ronald Snijders won onlangs de Cabaret oeuvreprijs. 

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 12,50

Locatie: Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2, Tilburg

Zondag 31 oktober

Literair café met Thomas en Daan Heerma van Voss

Een middag met de schrijvende broers Daan en Thomas Heerma van Voss. 

Deur open: 15.00 uur

Aanvang: 15.30 uur

Entree: € 7,50 (+ reserveringskosten)

Locatie: Perron 3, Ketelhavenplein 45, Tilburg

Donderdag 11 november

Comedyshow met o.a. Steven Brunswijk

In samenwerking met bar Fifty50 organiseren we knallen comedyshows onder aanvoering van ‘Master of ceremony’ Raymon Hofkens. Een avond vol stand-up en een lekker drankje. 

Maar liefst vijf top comedians zullen deze avond hun grappen op het publiek afvuren, met als headliner de bekende Tilburger Steven Brunswijk! 

Zaal open: 20.00 uur

Aanvang: 20.30 uur 

Entree: € 12,50 (+ reserveringskosten)

Locatie: Bar Fifty50 , Campenhoefdreef 11b, Tilburg

Zaterdag 13 november

Reeshof Klassiek Muziektheater Klassiek

Tilburg is een klassieke concertserie rijker! De programmamaker van Reeshof Cultuurt, Joost van Rijckevorsel, dirigent Frank Adams en productieleider Jules van der Loo brengen dit najaar een divers programma in wijkcentrum De Grote Beemd, in de Reeshof.

Vanavond hoor je zangsolisten van Fontys Muziektheater Klassiek in een gevarieerd, muzikaal programma. Laat je verrassen door de grote namen van de toekomst! 

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 15,00

Locatie: Grote Beemd, Dalemdreef 21, Tilburg

Zaterdag 27 november

Reeshof Klassiek met Kamarata Zuid en Jelmer de Moed

Jelmer de Moed is een gepassioneerd klarinettist. Speelde o.a. op festival Oranjewoud, Oerol en het grachtenfestival. Nu dus samen met Kamarata Zuid. Kom genieten!

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 15,00

Locatie: Grote Beemd, Dalemdreef 21, Tilburg

Zaterdag 27 november

Reeshof Jeugdtheater, Quintus de Paarse Goochelaar speelt ‘Silent magic’

Een gloednieuwe reeks voorstellingen op locatie in de Reeshof. Onder de noemer Reeshof Theater programmeert theatermaker Boy Jonkergouw een divers en toegankelijk programma voor jong en oud in de Heyhoef! Deze middag De Paarse Goochelaar met de internationaal bekroonde voorstelling Silent Magic. 

Vergeet wat je denkt te weten over goochelen! Quintus, De Paarse Goochelaar neemt je mee naar de tijd van de stomme film. In de stijl van die roaring twenties is Silent Magic een magisch-komische voorstelling die het publiek op het puntje van de stoel doet zitten.

Door geweldige interactie met het publiek verandert bij Quintus een kaarttruc in ongelofelijk grappige comedy. Sublieme magie en slapstick-achtige cabaretimprovisaties? Silent Magic heeft het! 

Aanvang: 15.00 uur

Entree: € 12,50 

Locatie: Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2, Tilburg

Zaterdag 27 november

Reeshof Theater met De Andersons (Cabaret)

Een gloednieuwe reeks voorstellingen op locatie in de Reeshof. Onder de noemer Reeshof Theater programmeert theatermaker Boy Jonkergouw een divers en toegankelijk programma voor jong en oud in de Heyhoef! Vanavond de muzikale voorstelling Een andere wereld van De Andersons. 

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.” Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren. De schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. De Andersons zijn jonge ouders die op bezoek gaan bij Astrid Lindgren. Bij haar begint hun zoektocht naar dat wat écht waarde heeft.

Hanneke Groenteman

Dit luisterrijke duo zingt de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen.

Dieuwertje Blok

Een buiging en warme omhelzing voor De Andersons … en ze nou nooit meer vergeten.

Aanvang: 20.30 uur

Entree: €12,50 

Locatie: Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2, Tilburg

Zondag 28 november

Literair café met Marieke Lucas Rijneveld

Uniek in de Reeshof. Dit wordt een bijzondere gesprek met een bijzonder persoon. Dit is het geld dubbel en dwars waard. 

Deur open: 15.00 uur

Aanvang: 15.30 uur

Entree: € 10,-- (+ reserveringskosten)

Locatie: Perron 3, Ketelhavenplein 45, Tilburg

Zaterdag 11 december

Reeshof Klassiek met Sebastiaan Kemner & Andrea Vasi

Tijdens deze editie van Reeshof Klassiek hoor je trombonist Sebastiaan Kemner, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2020, samen met pianiste Andrea Vasi. Het klassieke duo heeft een breed repertoire. Het juryrapport van de Nederlandse Muziekprijs over Sebastiaan Kemner: "Sebastiaan Kemner is een charismatische multimusicus. Via Kemner wordt de trombone een fontein van kleuren, een instrument met verschillende gezichten. (...) Hij brengt de muziek op een zeer aansprekende wijze naar zijn toehoorders."

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 15,00

Locatie: Grote Beemd, Dalemdreef 21, Tilburg