Piazza Cultura 2018

Verbindend wijkfestival voor jong en oud

Op koopzondag 7 oktober is niet het centrum, maar de Heyhoef in de Reeshof het culturele hart van Tilburg. Reeshof Cultuurt, EELT Theatercollectief, de winkeliersvereniging en Festival Circolo bundelen hun krachten voor een groots opgezet verbindend festival: Piazza Cultura, een kleurige uitbarsting van circus, muziek, dans en theater in de sfeer van een Italiaans dorpsplein. 

Klep your Hands

Piazza Cultura laat het grote publiek genieten van swingende eighties covers door de band Go Go van Randy Hoekwater, geprogrammeerd door Heyhoef Backstage en stevige rock van Rewind band Izzid.

Organisator EELT Theatercollectief verlevendigt het dorpsplein met vrolijke straattheater-acts, maar ook met creatieve workshops voor de kinderen. Zo kunnen kinderen bij Kaatjes Kinderkapsalon kapsels krijgen die in de Italiaanse opera niet zouden misstaan en is er een workshop vloggen voor de paparazzi van de toekomst. In vrolijke kraampjes en her en der op straat presenteren verenigingen op het snijvlak van cultuur en sport hun aanbod aan het publiek, zoals de dansers van DC Company en Show‘em Dans. Maar het publiek kan ook kennismaken met een van de vele eenmansbedrijfjes die de Reeshof rijk is. Verder krijgt Tilburg hier vast een voorproefje te zien van het internationale circusfestival dat enkele dagen later los zal barsten in het Leijpark: Festival Circolo. Natuurlijk zijn er tijdens Piazza Cultura ook hapjes en drankjes in de sfeer van het Italiaanse dorpsplein.

Het feest wordt de hele dag met optredens op de 2 podia vermaakt zoals Klep Your Hands, Compagnie Satchok, de nieuwe act van Circo, Pile en Face en het duo No Nonsense.  

Kortom, het is goed dat de Heyhoef geen dak heeft, want dat zou eraf gaan. Piazza Cultura duurt van 12 tot 18 uur, is gratis en iedereen is welkom!

Ja, ik wil een kraam. Deze is gratis voor verenigingen om publiciteit te maken, leden en/of vrijwilligers te werven. Stuur een e-mail naar: kraam@piazzacultura.nl

Ja, ik heb een act. Misschien past deze nog in het opgestelde programma. Heb jij interesse? Stuur een e-mail naar: act@piazzacultura.nl

Aankondiging in het Brabants Dagblad van 20 september 2018.

Izzid

Tot zondag 7 oktober!

Compagnie Stachok