Factoring muziek en theaterprogramma

Eind oktober bezochten verschillende instrumentale docenten van Factorium de basisscholen Koolhoven en De Bloemaert. Alle kinderen van groep 5, 6 groepen in totaal, konden de verschillende instrumenten uitproberen. Lekker toeteren op trombone en trompet, proberen of ze geluid konden krijgen uit de hobo, klarinet of dwarsfluit, of samen verschillende ritmes op slagwerk voor elkaar zien te krijgen.
 
Dit alles om kinderen te enthousiasmeren deel te gaan nemen aan het nieuw op te richten L’Aventure Musicale, een projectorkest voor jongeren in de Reeshof.
 
Op dinsdag 30 oktober vond in Basisschool de Boemerang als kick-off voor dit orkest-project een spetterende slagwerkworkshop plaats voor iedereen tussen de 8 en 18 jaar. Factorium-docent Tim Duijf zorgde voor veel enthousiasme bij de deelnemers.
 
Helaas waren er te weinig jongeren aanwezig die deel wilden gaan nemen aan het projectorkest. Maar we geven niet op!!!!
 
In het voorjaar gaat Factorium met alle kinderen vanaf groep 3 zowel op basisschool Koolhoven als basisschool De Bloemaert een flashmob instuderen.
 
De Reeshof gaat hier zeker nog van horen!!! Alle kinderen die muziek maken leuk vinden kunnen dan alsnog gaan deelnemen aan het nieuw op te richten orkest.