Bladblazerssymphonie

November 2014 stond in het teken van de BladBlazerSymfonie, het bijzondere muziektheaterspektakel met de bladblazer in de hoofdrol. De voorstelling vond plaats in het Reeshofpark in Tilburg. Met deze nieuwsbrief willen we graag de mooiste momenten met jou delen. Hieronder een overzicht van activiteiten rondom de BladBlazerSymfonie. En ook een agenda met projecten die nog plaats gaan vinden. 

De BladBlazerSymfonie was een magisch spektakel en vertelde het verhaal van de ‘herfstgodin’, die het leven van ‘buurvrouw en buurman’ in de Reeshof zuur maakt met een massa ronddwarrelende herfstbladeren. De buren roepen de hulp in van Koning Winter om de Herfstgodin te verjagen. De herrieschoppende bladblazers maken het er niet makkelijker op voor de buren. De voorstelling werd begeleid door de poëtische klanken van bladblazers, blazersensemble, celliste en operazangeressen.

Te zien waren 50 spelers in een mysterieus en groot park, vol bladeren aangevoerd door maar liefst 3 vrachtwagens.

  • De buurman Dennis Bot en zijn vrouw met hun spelende kinderen. 
  • Ruige bladblazers, speelse amazones, stoere sneeuwschuivers, de machtige Koning Winter, de buitengewone Herfstgodin, de dwarrelmeisjes van Show 'm Dans van Marieke de Beer, de tientallen fietsers op het fietspad die toevallig in de voorstelling terecht kwamen, de spelers in de stoet van bijzondere voertuigen zoals het verlichte rad dat de tijd verbeeldde. 
  • Het muziekensemble Ut Unum Sint met als gast topcelliste Jacqueline Hamelink.
  • De fantastische regie van Monique Zijp geassisteerd door Boy Jonkergouw.
  • De mooie compositie van Aart Strootman.
  • De geweldige kostuums door Edquar Stevens.
  • De duetten van de operazangeressen Tamar Niamut en Rianne Wilbers met stand-in Eefje Thomassen.
  • Het prachtige lichtplan van Monique Zijp in samenwerking met Victor Prins van SLG Licht en Geluid maakte de voorstellingen helemaal compleet.
  • Alles werd vastgelegd door Reg Gruson.

Het publiek genoot op een overdekte, verwarmde tribune. De zes voorstellingen werden bezocht door nieuwsgierige buurtbewoners, familie, vrienden en kennissen van de spelers en liefhebbers van locatietheater. De BladBlazerSymfonie was niet mogelijk geweest zonder de hulp van onze partners. En de enthousiaste vrijwilligers onder leiding van Kim Mathura.