Buitenbioscoop Huibevenpark

Zaterdag 9 en 16 september

Om half 9 begon de Kinderbioscoop en een uur later de film voor volwassenen. Alvorens er begonnen kon worden, moest er eerst opgebouwd worden: 

Het opstarten van dit initiatief had flink voeten in de aarde. Een evenement dat potentieel groot van omvang kan zijn, vraagt om fietsenrekken, evenementenverzekering, EHBO, verkeersplan, inzet verkeerregelaars en toiletten. Alles was ruim voor de betreffende data geregeld. 

Op- en afbouw ging prima en soepel. De voorbereiding was gedegen, er was geen sprake van verrassingen. Vergunning werd op tijd verleend, EHBO en VKR was op tijd en goed voorbereid, levering van toiletten en fietsenrekken was op tijd.  

Het aantal bezoekers in totaliteit viel niet tegen. Zeker niet bij de films voor jonge kinderen. De eerste hoofdfilm op 9 september in de Breukelentuin was “March of the Penquins”. In combinatie met de vroege avondkoude, was dit een minder gelukkige keuze.

De tweede avond was 16 september in het Huibevenpark met als hoofdfilm “Bloed, zweet en tranen”. De avonden waren bijzonder gezellig en goed georganiseerd. Het was koud, ondanks dat het pas september was en dat maakte een lange zit van 1,5 uur tijdens de hoofdfilm, een uitdaging. 

Ondanks de geschreven, verspreidde en gepubliceerde persberichten, huis aan huis verspreidde flyers en Facebook, gaven veel mensen tijdens het opbouwen aan, dat zij niet op de hoogte waren van het event. 

De avond met de film Bloed, Zweet en Tranen had ongeveer 20 bezoekers en leverde het volgende beeld op: