CultuurPluktuin Backstage

2 juni 2017: Tuff & Uff

In aanloop naar de officiële opening van CultuurPluktuin de Populier trad vrijdagavond de band Tuff & Uff op. Tuff & Uff Acoustic bestaat uit drie relaxte gasten uit het Brabantse land, te weten: 

  • Marcel van der Linden: zang, gitaar en songwriter uit Tilburg. 
  • Ad Dijkers: mondharmonica en zang uit Oosterhout. 
  • Ferdinand Schmutzer: contrabas en zang uit Breda.

De muziek beweegt zich tussen blues, rock, pop, country, jazz en latin. Ze laten zich niet beperken tot één muziekstijl zodat je tijdens een optreden de meest verrassende stijlen langs zal horen komen. Herkenbare covers en eigen werk met een hoog ‘aha’ gehalte en een Brabants Blues-sausje. 

9 juni 2017: Roelofs & Van Bommel

Op vrijdagavond 9 juni speelde het duo Roelofs en Van BommelDit Swingende en dynamische duo is een complete americanaband!! Mike Roelofs (keys en zang) en Sjoerd van Bommel (percussie en zang) zijn als duo zo veelzijdig en spannend waardoor je aanvullende muzikanten niet mist. Met onvervalste grooves maar ook met materiaal met extra verdieping bestormen zij het livecircuit.

De insteek is gospel//New Orleans en alles wat verwant is, met soms een jazzy benadering en zelfs rootsy feestmuziek. Sjoerd van Bommel kun je als vaste Heyhoef-Backstage bezoeker herkennen als de gedreven drummer van Hidden Agenda Deluxe die daar op bezoek waren in februari 2017.

16 juni 2017: Isabelle Ame

Op vrijdagavond 16 juni viel de beurt aan Isabelle Amé. Isabelle is afgestudeerd aan de Rock Academie en werd uitgeroepen tot de winnares van de B&B prijs. Vanwege haar blakende enthousiasme en aanstekelijke vrolijkheid waarmee ze buitenwereld tegemoet treedt werd ze de eerste student die de prijs in ontvangst nam. Haar eerste album "We Are Life" uitgegeven werd door Universal Publishing NL en vol staat met vrolijke, bevrijdende muziek met invloeden uit de Ierse volksmuziek en country.

23 juni 2017: Acoustique

Op vrijdag 23 juni speelde Acoustique deze zomeravond ballads uit de rijke muziekhistorie. Acoustique is een samenwerkingsverband vanuit de COVR muziek-organisatie met Lars Zebergs Vocals en Piano, Marco van der Velden Vocals en Bas en Hans Ligtenberg Vocals en Akoestische gitaar.