Heyhoef Backstage

Al vanaf 2014 organiseert John Maes met een grote groep vrijwilligers de unieke muziekconcerten Heyhoef Backstage. Ook in 2017 komen op de 3e zaterdag van de maand  steeds weer bijzondere nationale en internationale blues- of rockband met vaak zelfs in het voorprogramma een goede aanvulling voor een genot van een avond: 

21 januari 2017: Julian Sas Band

‘Coming Home’ is het negende studio-album van Julian Sas en de eerste in de bezetting met Roland Bakker als vierde man. Vooral de vette Hammond-orgel- licks trokken hun aandacht. De Julian Sas Band is altijd op zoek naar wat het verschil maakt, heeft altijd de grenzen van het genre verkend. Wat we willen en zoeken is een verandering van voelen, van vrij te kunnen denken zonder angsten… de tekst is ook geschreven de dreiging van fanatici en godsdienst extremisten in het achterhoofd. Veel teksten op het album gaan over vrijheid, spirituele vrijheid,over verantwoordelijkheid nemen en dergelijke. Soms zwaar beladen songs met een Led Zeppelin achtige feel, maar ook 'Jump For Joy' een massieve boogie, boordevol van het gevoel dat je hebt als je weer een podium oploopt en een hongerig publiek ziet…. blijdschap, gedrevenheid, rock ‘n roll.

18 februari 2017: Hidden Agenda Deluxe

Knusse en gave Americana release in het kielzog van legendarische gezelschappen als The Band, Little Feat en Crosby, Stills, Nash & Young. Onder de naam Hidden Agenda Deluxe zorgen Baartmans, Devries, van Bommel en van Beuningen met de CD Pan Alley Fever voor een alt-country feestje Deluxe! Het resultaat is een album vol afwisseling, mede door de drie lead vocalisten, elk met een geheel eigen karakter en ook nog eens perfect bij elkaar passend. Twaalf originelen van de hand van Baartmans, Devries of van Bommel en één pracht van een cover. 

18 maart 2017: The Lucilles

The Lucilles is een band die momenteel leden heeft uit Spanje, Portugal, Frankrijk, de VS en Argentinië. Enkele  Soul geliefden besloten om te helpen bij de ziel terug naar de dancehalls ... En als ze Soul zeggen, bedoelen ze Soul in de klassieke zin van het woord: prachtige geluiden uit de jaren '60 en muziek uit de Northern Soul  scène tijdens de jaren '70. De kern van de band zijn Lucille Hurt en Aldo Cavaleiro, componisten en arrangeurs van al hun materiaal, die terug in 2010 ontmoette en begon om hun liefde voor de 50's en 60's muziek als hun interesse in mode en modernisme delen. In maart 2016 lanceren ze "Northern Exposure ', maar op voorhand in februari komt de eerste single "Soulless stad" uit. Na deze ondersteunende tour in de maanden april en mei spelen The Lucilles op het podium in de belangrijkste Spaanse en Portugese steden. 

22 april 2017: The Billy Walton Band

Voor het eerst in het nog korte bestaan van Heyhoef-Backstage is het een band gelukt om voor een tweede keer op ons podium te komen staan. Niemand minder dan The Billy Walton Band die vorig jaar zo'n onverwachte verpletterende indruk maakten met hun New Jersey Rock uit de stal van Bruce Springsteen. 

22 mei 2017: Leonard Cohen Tribute

De Brabantse zanger en entertainer Harrie van Hoof heeft een gezelschap van 11 hoog gekwalificeerde muzikanten om zich heen verzameld waarmee een avondvullend programma gespeeld wordt waarin de muziek, de teksten en biografie van Leonard Cohen centraal staat. Een show die tot de verbeelding spreekt en inmiddels al vele landelijke theaterzalen en culturele centra aangedaan heeft. Tijdens het optreden wordt bovendien een heel leuk intermezzo verzorgd door dichter Jac Janssen, die zijn idolate hommage en jeugdherinnering zeer boeiend voordraagt.

17 juni 2017: Ana Popovic

Vrouwelijke Blues wereldster Ana Popovic naar het Heyhoef-Backstage podium in de Reeshof op zaterdag 17 juni. Reeds drie maal verkozen tot Blues Female Artist of the year en vorig jaar nog een grote attractie op het Holland International Blues Festival in Grollo. Kortom superlatieven te over. Deze dame komt dus met een 6-piece band naar de Reeshof om het Heyhoef-Backstage podium om te toveren tot een dampend bluesplatform als een van de spraakmakende onderdelen van de Tilburgse Muziek Marathon die gehouden wordt van 1 juni tot en met 22 juni.

Deze avond werd bezocht door ruim 550 bezoekers!!