Koffieconcerten

La Rosa Cultura organiseert maandelijks op zondagochtend de koffieconcerten bij restaurant The King of Italy aan de Huibevendreef 22 te Tilburg. Zij proberen zo veel als mogelijk plaatselijke artiesten in te zetten met easy listing of klassieke muziek. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is wenselijk.

8 januari 2017: Femke van Leeuwen en Anneloes van Hout

Op zondag 8 januari 2017 presenteerde zij Femke van Leeuwen (fluit) en Anneloes van Hout (gitaar). Zij zijn alumni van het Brabants Conservatorium, beiden hebben daar zowel de opleiding tot docerend- als uitvoerend musicus succesvol afgerond en verzorgen sinds 2004 concerten en gelegenheidsmuziek. Het repertoire van het duo is breed, en voornamelijk gericht op origineel geschreven muziek voor de combinatie dwarsfluit-klassiek gitaar. Zowel de fluit als de gitaar spelen een belangrijke rol in de (volks)muziek van Zuid-Amerika. De muziek van componisten als Piazzolla, Villa Lobos en Pujol representeert bij uitstek de melancholie, dans, ritme en passie van dit continent en zal zeker niet op het programma ontbreken. Maar ook modern 20ste eeuws werk van componisten als Takemitsu (Japan), Beaser (Amerika) en Houghton (Australië) weet de kleuren van dwarsfluit en gitaar bijzonder mooi te combineren en wordt door het duo graag onder de aandacht van het publiek gebracht. Meer informatie over de musici en repertoire vindt u op fluitgitaarduo.nl.

9 april 2017: Kathleen Willems 

Op zondag 9 april 2017 trad de bescheiden 32-jarige Kathleen Willems op. Zij verrast een ieder elke keer weer zodra ze begint te zingen en te spelen. Met haar loepzuivere, pakkende stem en de eerlijke muziek die ze vertolkt weet Kathleen de mensen te boeien en te raken.

De uit Oisterwijk afkomstige Kathleen Willems zingt al haar hele leven en begeleid zichzelf op gitaar. Vanaf haar zesde is ze groot Elvisfan en dit is nog steeds haar grote inspiratiebron. Ze neemt je tijdens een optreden mee naar Memphis, via Graceland richting Beale street maar rijdt daarna snel verder naar Nashville, de countrystad. Nummers zoals That’s Allright Mama, I Walk The Line, Jolene en Unchained Melody wisselt ze moeiteloos af met eigen nummers en zelfs af en toe een Nederlands nummer.

Puur, eerlijk en van hoge kwaliteit: that’s Kathleen Willems music! 

21 mei 2017: 

11 juni 2017: Trackless

Trackless is folkpop met een rauw randje of poprock met een zachte klank. De groep zorgde voor een afwisselende set en mooie samenklanken. De zelfgeschreven teksten zijn doeltreffend. Het geluid is herkenbaar en brengt een eigen sfeer met zich mee. Trackless volgt hun eigen spoor, maar is niet bang om dit spoor te verlaten en nieuwe wegen te ontdekken. Trackless gaat hier helemaal terug naar de basis met het duo Luuk en Marinke, de songwriters van de band. Tijdens deze sessie zal ook Trackless-gitarist Djuri aansluiten.

16 juli 2017: Janneke van Heeswijk en Harry Hendriks 

Janneke van Heeswijk heeft een fascinatie voor andere culturen en heeft ruim tien jaar ervaring in de muziekindustrie. Harry Hendriks geeft les en is de vaste begeleider van Gerard van Maasakkers. Samen is het prachtige samenzang met gitaarbegeleiding. 

"Het was super, prachtige samenzang door een inspirerend duo. Er waren ongeveer 50 bezoekers, ondanks de regen."