Muzenconcerten

In 2016 was de start van de Muzenconcerten in het Reeshofpark. Een groep actieve vrijwilligers organiseren 4 zomerse, muzikale avonden op een groot podium en een gezellig ingericht park. Voor dit geslaagde evenement is na het eerste jaar een officiële stichting opgericht die in 2017 deze activiteiten voort zet. 

1 augustus 2017: Rewind

Op het voetbalveld wordt druk in partijvorm gebald, op een ander deel van het park wordt gevliegerd, op het evenemententerrein vermaken kinderen zich met springkussen, of leren hoe je van petflessen weer materiaal maakt om de 3D printer te voeden in het kader van het project van Pet naar Pret Later op de avond, komt de livemuziek met een vette band uit de Reeshof, Rewind.

Na een uurtje is er de inmiddels traditionele verrassingsact: de Tilburgse Idols winnares Julia van Helvoirt met haar zelfgeschreven hit Superhelden. De eetkraampjes zorgden voor voldoende keuze in eten van Surinaams van Reeshof Diner, Mixed Dishes tot frituur Dun Bolle. Bezoekers betalen 2 euro voor een pilsje of 3 euro voor een wijntje. Het weer was de hele avond goed en het aantal bezoekers wordt geschat op 2000. 

8 augustus 2017: CopyCat

‘Die zijn echt goed’, was een van de vele positieve opmerkingen vanuit het publiek tijdens de Reeshof Muzenconcerten in het Reeshofpark.

De hele dag speelde de regen een prominente rol tijdens de met code geel bestempelde dinsdag in het Reeshofpark. Demonstratief gooide omroeper Hans Sweep zijn paraplu vanaf het podium weg tijdens de aankondiging van Copy Cat. Die zou hij niet meer nodig hebben die avond was zijn stelling. Die woorden bleken op waarheid gestoeld, de hele avond bleef het droog en liet Copy Cat met hun performance het zonnetje schijnen.

De opgekomen die-hards kregen er geen spijt van en zagen een show van hoogstaand niveau waarin alle muziekgenres vertegenwoordigd waren. Copy Cat speelde in op het publiek en improviseerde haar uitgebreide playlist. De banken waren iets dichter bij het podium neergezet geflankeerd door de led-tafels van Led Catcher maakte dat een sfeervolle ambiance. Gedanst werd er volop, om 22 uur werd er gestopt zoals aangegeven op de gemeentelijke evenemententoestemming. Fijn dat de gemeente zo bezorgd is over de nachtrust van de bezoekers. Die hadden namelijk best nog even door willen gaan.

15 augustus 2017: Knock Out The Band

Het zag er donker uit boven het Reeshofpark maar, terwijl in Enschede een halve meter regen viel, klaarde het boven het park zienderogen op. Daarbij geholpen door de 3 blazers van Knock Out the Band die als het ware de donkere wolken wegblies.

Deze formatie bestaande uit 9 personen waaronder een dame, had van meet af aan grip op het publiek.Met lekkere discoknallers van weleer zoals Dancing Queen en de Michael Jackson medley tot en met het Nederlandse lied, alles werd met dank aanvaard en geconsumeerd. Voor het podium een lekkere drukte met fanatieke dansers en danseressen zowel jong als ouder.

Het was een gezellige avond, die eigenlijk weer te snel eindigde om 22.00 uur zoals door de gemeente verordend. Het blijkt een ideale mix, eten, drinken en muziek op een gratis toegankelijk festival. Zo’n 1500 mensen kwamen er vooral uit de Reeshof op uit. 

22 augustus 2017: Jan van Brusselband