Het lettertype TilburgsAns is een kunstproject uit 2016 waarin een digitaal portret gemaakt is van de stad Tilburg. Het lettertype is rauw, humorvol, experimenteel, swingend, eigenzinnig, verrassend en praktisch. TilburgsAns danst, maar er is ook een strakke versie, TilburgsAnsText, die geschikt is voor langere teksten. Daarnaast is er TilburgsAnsIcons123, de versie die 123 pictogrammen bevat van specifieke Tilburgse locaties, evenementen, personen en begrippen. De makers, Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen, onderzoeken hoe letters en beeldtaal mensen in en buiten de stad verbinden. TilburgsAns kan gratis gedownload en gebruikt worden! Bij de toepassing van de pictogrammen dient wel rekening gehouden te worden met de rechten van derden.

Reeshof en TilburgsAns

Van de 90 Tilburgse pictogrammen kwam er helaas maar 1 pictogram uit de Reeshof. 

Toegangspoort van landgoed Rey's Hof in het Reeshofpark

Hartstikke leuk en voor iedereen herkenbaar de toegangspoort in het Reeshofpark. Maar... Reeshof Cultuurt vond dit te weinig en Erik Groels trok de stoute schoenen aan en nam contact op met Sander en Ivo. Samen zijn ze op zoek gegaan naar nieuwe pictogrammen, beeldmerken uit de Reeshof. Het aantal nieuwe pictogrammen werd beperkt tot 5 mooie en zeer herkenbare afbeeldingen:

Burgemeester Bechtbrug over het Wilhelminakanaal

Ontstaan aan de Reeshofweg

Zandpoort aan het Wilhelminakanaal

Schotse hooglanders in de Dongevallei

De reeks van Fibonacci in het Reeshofpark

Op zondag 22 september werden door toedoen van Reeshof Cultuurt 33 nieuwe pictogrammen in Wijkcentrum Heyhoef gepresenteerd waaronder de 5 bovenstaande picto's. Deze zijn inmiddels verkrijgbaar als ansichtkaart en containersticker.